Over/About Norbert

Norbert-de-Jong-NorbertHome>> interview with Norbert in English

Norbert de Jong (Heerlen, 1965) is autodidact. Hij schildert sinds de jaren 90 van de vorige eeuw. Zijn werk is expressief en figuratief en moeilijk in een ‘hokje’ te vatten. In zijn schilderijen figureren allerlei wezens, die met elkaar communiceren. Soms lijken ze te dansen, soms te vechten, soms weet je niet precies wat ze doen. Maar dat er iets gaande is, is zeker. Daarom vertegenwoordigt zijn werk een heel speciale droomwereld.

Norbert is een extreem gevoelsmens, die zijn schilderijen namens hem laat spreken. De alledaagse werkelijkheid staat vaak op gespannen voet met zijn eigen beleving en zijn werk verbeeldt deze onalledaagse belevingswereld. Vanuit zijn verbeelding en verwondering over de wereld probeert hij de wereld te vangen. Een steeds terugkerend thema is de strijd van de mens om een eigen plek te vinden. Hoewel dit van oudsher een ‘zwaar en ernstig’ thema is, geeft hij geen oordeel. In de meeste schilderijen weet hij juist een weldadige lichtvoetigheid te bewaren.

Norbert werkt niet vanuit een van tevoren bedacht concept, maar intuïtief. Bij Norbert is schilderen op alle fronten: uitvinden. Zijn werk is voortdurend in ontwikkeling en zijn zoektocht is nog lang niet afgelopen. De bruisende schilderijen en tekeningen bevestigen dat. Ze maken nieuwsgierig naar wat volgt.

Norbert de Jong werkte mee aan het boek ‘Photography meets Artists 2’, dat is bedacht en samengesteld door Jo Goertz, fotografe. Zij maakte fotoportretten van verschillende kunstenaars, die op hun beurt weer een kunstwerk maakten van hun fotoportret.
Meer informatie op de website van Jo Goertz: http://www.jogoertz.de/outsider-buch-beschreibung.html.
Het boek is in Nederland te koop bij de galerie van Outsider Art, Nieuwe Keizersgracht 1A, Amsterdam.
www.amsterdam-outsider-art.nl/

2 reacties

  1. Hello artists I have seen your page, your works are interesting, I congratulate you for your artist work. I liked it a lot I am an artist in performing arts so I really like your visual works
    Marcos ramon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *